НАПИСАТИ НАМ
11
.
05
.
2020

Де шукати дроп-домени для зони UA

ЗМІСТ

Для міжнародних зон існує досить багато реєстраторів і різних сервісів по підбору дроп-доменів, а ось з українськими доменами все набагато складніше. У цьому матеріалі наш Senior фахівець з просування веб-проектів Олександр Житинський зібрав ТОП-5 перевірених ресурсів і детально описав функціонал кожного з них. Зберігайте в закладки.

Що таке дроп-домен

Дроп-домен – це домен, у якого закінчився термін реєстрації. В основному їх викуповують, щоб створити Private Blog Network або сайт-сателіт.

  • Private Blog Network (PBN) – приватна мережа сайтів або блогів. Її використовують для забезпечення нарощування посилальної маси ресурсу, який просувається.
  • Сайт-сателіт – додатковий тематичний сайт, який використовують для залучення цільового трафіку на основний проект.

Порада: будь-які дроп-домени потрібно наповнювати унікальним релевантним контентом, інакше можна отримати штраф від пошукових систем. Для підвищення конверсії і відвідуваності основного ресурсу потрібно грамотно підходити до перелинковки між дропом і головним ресурсом. Хочете отримати детальну консультацію – напишіть нам.

Переваги дроп-доменів:

  • Мають якісні зовнішні посилання.
  • Вже отримали довіру пошукових систем.
  • Унікальний контрольний профіль. Ваші конкуренти не зможуть розміститися на ваших сателітах.

Де шукати якісні дроп-домени в зоні UA UA

ukraine.com.ua

З цього реєстратора можна вивантажити список доменів, що вже звільнилися за певний часовий інтервал.

где искать дроп-домены украина

Отриманий список можна впорядкувати за:

  • рівнем довіри;
  • спаму;
  • наявності в індексі;
  • кількості вихідних / вхідних посилань;
  • іксу.

Навпроти кожного домена вказана інформація за цими параметрами і дата звільнення. З недоліків – відсутність можливості отримувати список доменів, які будуть звільнятися найближчим часом.

nic.ua

На цьому ресурсі знайти домени, що звільняються можна в розділі «Дистанційні домени». У ньому відображається список вільних доменів, включаючи ті, які звільнилися з сьогодні на сьогодні.

дроп домены_площадки для поиска

На nic.ua є і функціонал сортування, але він доступний тільки зареєстрованим користувачам. Отриманий список можна відфільтрувати за кількістю доменів, що посилаються / сторінок, кількості сторінок в індексі і фраз в пошуку Google.

hostmaster.ua

Сервіс, в якому можна отримати список віддалених доменів у великій кількості доменних зон третього рівня * ua. У тому числі і обласні доменні зони. Інформація оновлюється щогодини.

поиск дроп доменов_как найти истекшие домены

Отримані таблиці не можна ніяк фільтрувати і сортувати. Можна тільки скопіювати отриману інформацію і в інших сервісах перевірити домени по потрібних параметрах.

ukrnames.com

На сайті реєстратора є розділ «Звільнитися домени», де на безкоштовній основі ви зможете переглянути список доменів, які звільняться в найближчі три дні. При бажанні можна купити платний пакет, є різні варіанти підписки з терміном до 30 днів – тобто ви зможете протягом місяця відстежувати домени, які будуть звільнятися в найближчі 30 днів.

как найти дроп домен украина

Варто врахувати, що база вивільнюваних доменів тут неповна. Не раз стикався, що звільнялися «жирні» домени у інших реєстраторів, але в цих списках їх не було.

Найбільшою перевагою ukrnames.com я вважаю можливість зробити back-order (передзамовлення) домену і у разі перехоплення викупити його або взяти участь в аукціоні. Імовірність перехоплення домена 50/50, але чим більше back-order на різних реєстраторах ви зробите – тим вищі шанси отримати потрібний домен.

У разі аукціону учасники роблять ставки протягом доби після перехоплення домена. Чия ставка буде останньою, той і виграв аукціон. Також в сервісі є функція автоставки до певної суми, що істотно спрощує життя.

voodoo.domains



У цьому сервісі, на мою думку, є найбільша кількість вивільнюваних доменів за добу. На безкоштовній основі можна отримати і списки вивільнюваних доменів на найближчі п'ять діб. Будь-яких платних пакетів немає.

где найти освобождающиеся домены ua

Ресурс дає досить корисний набір угруповань за:

  • віком домена;
  • іксом;
  • кількістю сторінок в веб-архіві;
  • реєстратором.

Знаючи, у якого реєстратора звільняється домен, можна спробувати безпосередньо зробити попереднє замовлення. Також на voodoo.domains є можливість зробити back-order домену. Якщо учасників кілька, серед них буде проведено аукціон. Функціонал аукціону не такий зручний як у попереднього реєстратора, немає автоставки. Імовірність перехоплення також 50/50.

Підводимо підсумок

Як показує моя практика, отримати якісний, відповідний вам домен як за тематикою, так і за характеристиками, можна тільки після використання максимально великої кількості сервісів.


При цьому хочу попередити, що побудова PBN-сіток – це не магічний спосіб потрапити в топ за місяць. Ви просто збільшуєте ймовірність такого результату в більш короткий термін. Паралельно все одно доведеться працювати над інтерфейсом, публікувати контент, що залучає і використовувати додаткові інструменти SEO-просування.

В закладки

Звертайтеся до Promodo за ефективним SEO-просуванням вашого сайту.

Захочете отримати юзабіліті-аудит і персональні рекомендації для свого інтернет-магазину — напишіть нам.

Обговоримо ваш проєкт?
Надіслати заявку
Ваше повідомлення відправлено
Наш менеджер зв‘яжеться з вами найближчим часом.
Назад
Упс! Щось пішло не так. Спробуйте ще раз
ДОЛУЧАЙСЯ ДО
КОМАНДИ PROMODO ❤️
Надіслати заявку
Ваше повідомлення відправлено
Наш менеджер зв‘яжеться з вами найближчим часом.
Назад
Упс! Щось пішло не так. Спробуйте ще раз